Limerutor i långpanna ger snabbt många bitar med mycket smak av frisk lime.

Recept: Limerutor i långpanna

Limerutor i långpanna är roligt att baka och ger snabbt många bitar.

INGREDIENSER

Ca 24 bitar

Limerutor

  • 200 g smör, rumsvarmt
  • 3 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 1 lime, rivet skal & saft
  • ¾ dl mjölk
  • 4 ½ dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker

Topping

  • 50 g smör, rumsvarmt
  • 2 ½ dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 lime, rivet skal och saft
  • 400 g färskost, rumsvarm

Garnering

  • jordgubbar

LIMERUTOR I LÅNGPANNA – GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa smör och socker poröst.
  2. Tillsätt äggen, ett i taget, och vispa mellan varje.
  3. Tillsätt det rivna limeskalet samt saften och mjölken i äggsmeten.
  4. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en skål. Vänd ner mjölblandningen i smeten.
  5. Häll smeten i en långpanna med bakplåtspapper, ca 25 x 35 cm. Grädda kakan mitt i ugnen i 25–30 min. Låt den kallna.
  6. Topping: Rör smör, florsocker och vaniljsocker smidigt. Blanda ner rivet skal och saft av lime samt färskost. Bred krämen på den avsvalnade kakan.