De små pajskalen fylls med en fräsch limefyllning.

Recept: Limetarteletter

INGREDIENSER

6 port

Pajskal

  • 15 glutenfria digestivekex
  • 75 g smör, rumsvarmt
  • 2 msk råsocker

Fyllning

  • 2 ½ dl vispgrädde
  • 2–3 lime, saft & skal
  • 2 ägg
  • 1 ½ dl florsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Mixa ihop ingredienserna till pajskalet i en matberedare med knivar.
  2. Tryck ut smulorna i sex portionsformar, ca 8 cm i diameter, gärna med löstagbar kant. Förgrädda pajskalen i nedre delen av ugnen i 7–8 min. Sänk ugnsvärmen till 175 grader.
  3. Vispa ihop alla ingredienserna till fyllningen.
  4. Häll smeten i pajskalen och grädda pajerna mitt i ugnen i ytterligare ca 20 min. Låt dem svalna och ställ dem sedan kallt för att stelna i minst 1 tim innan servering.