Recept: Bountyrutor
INGREDIENSER
Ca 24 st
Botten
- 3 ägg
- 4 ½ dl strösocker
- 4 dl vetemjöl
- 1 ½ tsk vaniljsocker
- 3 tsk bakpulver
- 4 msk kakao
- 225 g smör
- 2 dl kokande vatten
Kokoskräm
- 225 g smör
- 4 dl florsocker
- 2 ägg
- 1 påse kokos (ca 200 g)
Garnering
- 200 g ljus choklad
- ½ msk olja
GÖR SÅ HÄR:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa ägg och socker poröst i en bunke.
- Blanda ner vetemjöl, vaniljsocker, bakpulver och kakao i äggblandningen.
- Smält smöret och koka upp vattnet i samma kastrull. Tillsätt den varma blandningen i bunken. Vispa ihop till en smet.
- Smörj och bröa en långpanna, ca 24 x 30 cm.
- Bred ut smeten i långpannan och grädda mitt i ugnen 20–25 min.
- Kokoskräm: Smält smöret i en kastrull. Blanda ner florsocker, ägg och kokos.
- Kyl kakan i frysen i ca 30 min när den svalnat efter gräddningen. Bred på kokoskrämen på chokladbotten.
- Garnering: Smält chokladen över vattenbad. Blanda ner oljan. Bred ut chokladen över kokosfyllningen och låt den stelna. Förvara kakan i kylskåp.