Det går alldeles utmärkt att baka riktiga godsaker utan att använda ugn. Dessa lyxiga risbräck är dessutom glutenfria.

Recept: Lyxiga risbräck

INGREDIENSER

36 st

  • 50 g smör
  • 9 dl minimarshmallows  (150 g)
  • 1 dl jordnötssmör, utan bitar
  • ½ tsk salt
  • 15 dl rispuffar
  • 400 g mörk choklad, smält
  • ½ dl salta jordnötter, hackade

Gör så här

  1. Lägg bakplåtspapper i en långpanna, ca 24 x 24 cm.
  2. Blanda smör, marshmallows, jordnötssmör och salt i en stor kastrull. Värm på låg värme och rör hela tiden tills allt smält ihop. Tillsätt rispuffarna och blanda väl.
  3. Tryck ut hälften av smeten i långpannan och bred på hälften av chokladen. Täck ytan med resten av smeten och till sist den resterande chokladen. Strö över jordnötterna.
  4. Skär kakan i ca 4 x 4 cm stora bitar.
Lyxiga risbräck i glasskål

Risbräcket är lätt att göra. Stelnar smeten för snabbt kan du värma på den i mikron några sekunder.

 

NUVARANDE Lyxiga risbräck 
NÄSTA Hallonsorbet med hallonsås