Läckra macarons är fina att garnera en tårta med eller att servera som de är.

Recept: Macarons med hallonfrosting

INGREDIENSER

Ca 30 st

  • 110 g mandelmjöl
  • 170 g florsocker
  • 90 g äggvita
  • 2 msk strösocker
  • rosa geléfärg, t ex från Dr Oetker, eller pastafärg

Vit choklad- & hallonkräm

  • 50 g hallon, frysta & tinade
  • 2 msk vispgrädde
  • 125 g vit choklad, hackad
  • ev hushållsfärg

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sikta mandelmjöl och florsocker genom en sil i en bunke.
  2. Vispa äggvitorna i en rostfri bunke till ett hårt skum. Tillsätt strösockret, lite i taget, under konstant vispning tills äggviteskummet blivit ett vitt, glansigt och fast skum. Tillsätt färg och vispa smeten slät.
  3. Vänd i mandelblandningen försiktigt med en slickepott. Det är viktigt att smeten är helt slät, men var försiktig för ju mer du rör, desto lösare blir den.
  4. Fyll en spritspåse försedd med en rund tyll och spritsa ut kakor stora som femkronor på två plåtar med bakplåts­papper. De ska flyta ut något och bli platta. Dunka försiktigt plåten i bänken ett par gånger så slår du ut ev bubblor. Låt macaronsen stå i rumstemperatur i ca 1 tim så att de torkar en aning på ytan, då blir de finare vid gräddning.
  5. Sätt ugnen på 125 grader och grädda en plåt i taget mitt i ugnen i ca 20 min. Passa så att de inte får för mycket färg. Ta ut kakorna och låt dem svalna helt.
  6. Kräm: Koka upp hallonen med grädden. Sila blandningen genom en finmaskig sil för att få bort kärnorna. Tillsätt chokladen och rör tills den smält. Häll upp krämen i en skål och kyl den i ca 1 tim tills den stelnat. Fyll en spritspåse med krämen och spritsa den på undersidan av hälften av kakorna. Para sedan ihop dem med en krämfri kaka.
Macarons med hallonfrosting

Små franska mandelmarängkakor med smak av hallon.

 Prenumerera på vårt nyhetsbrev här!