Härliga mandelbiscotti med citron.

Recept: Mandelbiscotti

Ca 40 st

  • 175 g sötmandel
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 2 dl strösocker
  • 3 ägg
  • ½ tsk vaniljpulver eller 1 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 3 tsk bakpulver
  • ca 7 dl vetemjöl
  • 1 citron, skalet

GÖR SÅ HÄR

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Grovhacka mandeln och lägg den på en plåt eller i ugnsfast form. Rosta mandeln mitt i ugnen i 7–9 min.
  2. Vispa smör och socker riktigt krämigt. Rör ner äggen, ett i taget.
  3. Blanda de torra ingredienserna och tillsätt dem i smeten.
  4. Riv skalet av citronen och tillsätt det tillsammans med den rostade mandeln. Arbeta in allt i degen.
  5. Forma degen till tre rullar, lika långa som en ugnsplåt, ca 40 cm. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och grädda längderna mitt i ugnen i 15 min.
  6. Ta ut plåten, skär längderna, lite på snedden, i ca 2 cm breda bitar. Vänd upp bitarna med snittytan uppåt på plåten. Sätt in plåten mitt i ugnen igen och rosta biscottin i ca 10 min.
  7. Stäng av ugnen. Ta ut plåten och vänd andra snittytan uppåt och sätt in plåten igen på eftervärme i ca 1 tim. Låt skorporna kallna helt innan du lägger dem i en burk med lock.
Mandelbiscotti

Sötmandel och citron har gett smak åt dessa läckra mandelbiscotti.

Tips! Fyll en vacker burk med härliga mandelbiscotti. Perfekt att ha på köksbänken när du är sugen på fika.