Ett måste på sommarbuffén, en otroligt god mandelbudapest med jordgubbar.

En god och enkel sommartårta med jordgubbar och mandelmaräng som fullkomligt smälter i munnen.


10–12 bitar

Botten
5 äggvitor
½ tsk citronsaft eller ättikssprit
3 dl strösocker
1 ½ dl sötmandel, finhackad
2 msk maizena majsstärkelse 

Fyllning
3 dl vispgrädde
5 dl jordgubbar, färska

Garnering
ca 2 dl vispgrädde
ca 50 g mörk choklad, smält
florsocker
jordgubbar

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader.

2. Rita ut tre rundlar på tre bakplåtspapper med hjälp av en tallrik, 22–24 cm i diameter.

3. Vispa äggvitor och citronsaft till ett fast skum, bunken ska gå att vända upp och ned. Häll i sockret lite i taget och vispa på låg hastighet.

4. Vänd ned den hackade mandeln och maizenamjölet. Bred eller spritsa ut smeten i de mallade rundlarna.

5. Grädda en botten i taget i nedre delen av ugnen i 15–20 min eller tills bottnen har fått bra med färg. Låt dem svalna.

6. Vispa grädden och bred på en av bottnarna. Skiva jordgubbar och fördela över grädden. Lägg på nästa botten och gör samma sak. Lägg på den sista bottnen.

7. Garnering: Spritsa mörk choklad över den översta bottnen. Låt den stelna och spritsa vispad grädde längs med kanten. Tänk på att inte vispa grädden för länge, då blir inte gräddtopparna fina. Pudra över florsocker och lägg en fjärdedels jordgubbe i varje gräddtopp.