Mandelkaka toppad med rabarbergrädde och jordgubbar blir en ljuvlig sommardessert.

Jättegod kaka med fräsch syrlig grädde på läcker mandelbotten. Och med jordgubbarna på toppen så blir det en riktigt somrig tårta.

8–10 bitar 

Mandelbotten
4 äggvitor
2 dl strösocker
200 g grovt mald eller finhackad sötmandel 

Rabarbergrädde
250 g rabarber
2 dl strösocker
1 msk potatismjöl
2 tsk vaniljsocker
5 dl vispgrädde

Dekoration
5 dl jordgubbar 

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Mandelbotten: Vispa äggvitorna till ett hårt skum.

3. Tillsätt sockret och fortsätt att vispa. Vänd ner den grovt malda mandeln.

4. Täck en rund form, ca 26 cm i diameter, med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 20–25 min. Låt svalna helt. Stäng inte av ugnen.

5. Rabarbergrädde: Skär rabarbern i 2 cm stora bitar. Fördela dem i en smord ugnsfast form.

6. Blanda socker, potatismjöl och vaniljsocker. Strö blandningen över rabarbern. Grädda
rabarbern i 20 min i 175 grader. Ta ut rabarbern och låt den svalna helt.

7. Vispa grädden. Vänd ner den bakade rabarber i grädden.

8. Fördela rabarbergrädden över mandelbotten. Dekorera med jordgubbar.

NUVARANDE Glutenfri mandelkaka med rabarbergrädde
NÄSTA Rabarbermuffins med vit choklad