En härligt mjuk mandelkaka med svarta vinbär och kardemumma.

En härlig mjuk mandelkaka med svarta vinbär och kardemumma.

10–12 bitar

5 ägg
3 dl strösocker
150 g riven mandelmassa
4 dl vetemjöl
2 tsk kardemumma
5 dl repade svarta vinbär (eller röda vinbär)
1 dl pärlsocker
75 g smör

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.

2.
Vänd ner den rivna mandelmassan i smeten. Blanda mjöl och kardemumma och vänd ner det i smeten. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter.

3.
Strö vinbären över smeten och tryck ner dem lätt med en sked. Fördela pärlsockret över och hyvla över smöret, så att det täcker kakan.

4.
Grädda kakan mitt i ugnen i ca 45 min. Känn med sticka om kakan är klar och täck översidan med folie om det ser ut att behövas. Låt den svalna.