Läcker, kladdig chokladkaka med knapriga sötmandlar på toppen.

Läcker, kladdig chokladkaka med knapriga sötmandlar på toppen.

Recept: Mandelkladdkaka

INGREDIENSER

Ca 12 bitar

  • 150 g smör
  • 2 ½ dl strösocker
  • 1 ¾ dl mandelmjöl
  • ¾ dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 nypa salt
  • 3 ägg

Garnering

  • 1 dl sötmandel

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en rymlig kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop allt till en slät smet.
  2. Häll smeten i en smord och bröad (t ex glutenfritt ströbröd) springform, ca 23 cm i diameter.
  3. Grovhacka sötmandlarna­ och strö ut dem över ­smeten.
  4. Grädda kakan mitt i ugnen i 18–22 min, beroende på hur kladdig du vill ha den.

 Prenumerera på vårt nyhetsbrev här!