Mandelkubben är en gammal goding som är allra bäst nybakad. Garnera med pärlsocker innan gräddning. Spröda bakverk med smak av bittermandel.

Recept: Mandelkubbar

INGREDIENSER

25–30 st

  • 8–10 bittermandlar
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 1 ½ dl strösocker
  • 1 ägg
  • 2 dl gräddfil
  • 2 tsk hjorthornssalt
  • 5 ½ dl vetemjöl

Garnering

  • pärlsocker

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 220 grader. Riv eller mal mandeln. Vispa smör och strösocker poröst. Tillsätt ägg, gräddfil, hjorthornssalt, mandel och vetemjölet.
  2. Forma degen till en rulle och skär den i bitar. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Forma ev till bitarna så att de får lätt rektangulär form. Strö på pärlsocker. Grädda dem mitt i ugnen i 8–10 min. Låt dem svalna.

Mandelkubbar på fat

NUVARANDE Mandelkubbar
NÄSTA Kalljästa frukostfrallor med frön