Mandelmusslor med citronmousse, en klassiker med god och syrlig fyllning. Passar som dessert på ett buffébord då allt går att förbereda.

Recept: Mandelmusslor med citronmousse

INGREDIENSER

20 st

  • 100 g smör, rumsvarmt
  • ¾ dl strösocker
  • 1 äggula
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 50 g mandelmjöl

Fyllning

  • 250 g mascarpone, rumsvarm
  • 2 dl crème fraiche, rumsvarm
  • 2 dl lemon curd, rumsvarm

Garnering

  • ½ granatäpple, kärnorna
  • 1 msk finrivet citronskal

GÖR SÅ HÄR:

  1. Vispa smör och socker pösigt. Rör i äggulan.
  2. Sikta ned vetemjöl och mandelmjöl i smeten. Arbeta ihop till en deg. Låt degen vila i kylskåp i minst 1 tim.
  3. Sätt ugnen på 200 grader. Pensla 20 veckade mandelmusselformar med smält smör.
  4. Gör en rulle av degen och skär den i 20 bitar. Tryck ut bitarna i formarna.
  5. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 8 min. Lossa dem försiktigt medan de fortfarande är varma.
  6. Fyllning: Vispa försiktigt ihop mascarpone, crème fraiche och lemon curd. Det är viktigt att ingredienserna är rumstempererade och att du inte vispar för hårt.
  7. Fyll formarna med moussen och dekorera med granatäppelkärnor och citronskal precis innan serveringen.
Mandelmusslor med citronmousse

Mandelmusslor med citronmousse. Dekorera med granatäppelkärnor och citronskal.