Saftiga rutor med en delikat kombination av mandelmassa, apelsin och mörk choklad.

Saftiga rutor med en delikat kombination av mandelmassa, apelsin och mörk choklad.

ca 20 st 

400 g mandelmassa
1 apelsin
4 ägg

Garnering
125 g mörk choklad
ev mandelspån

GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla ett bakplåtspapper. Lägg det i en mindre långpanna, ca 20 x 30 cm.

2. Riv mandelmassan grovt. Riv skalet av halva apelsinen och pressa ur saften ur hela. Dela äggen i vitor och gulor. Blanda mandelmassan med skal och saft av apelsinen samt äggulorna.

3. Vispa vitorna till hårt skum. Vänd försiktigt ner det i smeten. Häll eller bred ut smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 25 min.

4. Riv chokladen med en t ex potatisskalare direkt på den varma kakan. Bred ut chokladen så att hela kakan blir glaserad. Strö ev mandelspån över. Skär kakan i bitar.