En favoritkaka med en mild smak av kaffe.

Dessa ljuvliga mandelsnitt är en favoritkaka med en mild smak av kaffe.

45–50 st

1 msk snabbkaffepulver
1⁄2 dl starkt kokt kaffe, kallt
1 1⁄2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
175 g smör
1/2 dl sötmandel, finhackad
1⁄2 tsk bakpulver
1 krm salt
2 msk ljus sirap
4 1⁄2 dl vetemjöl

Garnering
1/2 dl sötmandel, grovhackad
1/2 dl pärlsocker

GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Lös upp snabbkaffepulvret i kaffet i en bunke.

3. Blanda socker, vaniljsocker och smör till en grynig massa. Tillsätt mandel, bakpulver, salt, sirap, mjöl och kaffet. Blanda ihop allt till en deg.

4. Dela degen i tre delar. Rulla ut dem till längder, 25–30 cm långa. Lägg dem på en plåt med bakplåts-
papper. Strö över en blandning av mandel och pärlsocker. Tryck till lite grann.

5. Grädda kakorna mitt i ugnen i 12–15 min. Skär längderna i sneda bitar, 1–2 cm, medan de är varma. Låt dem svalna på ett galler.