En lättbakad mandeltårta som toppas med grädde och färska jordgubbar.

Recept: Mandeltårta med jordgubbar

INGREDIENSER

8–10 bitar

  • 300 g mandelmassa, riven
  • 4 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 50 g sötmandlar, hackade

Garnering

  • 3 dl vispgrädde, fast vispad
  • ca 1 liter jordgubbar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa mandelmassa, ägg och strösocker till en smidig smet. Vänd ner vetemjöl och sötmandel.
  2. Fördela smeten i en smord form, 24 cm i diameter, med bakplåtspapper i botten. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 20 min. Låt den svalna i formen.
  3. Bred grädde på mandelbottnen och toppa med halverade jordgubbar.
NUVARANDE Mandeltårta med jordgubbar
NÄSTA Blåbärsmuffins med vit choklad