Läcker vegansk dessert med en krämig mandelmousse.

Snabb, vegansk efterrätt med mycket mandelsmak.

4 port

Mandelmousse
½ dl mandelsmör
½ dl mandelmjölk
½ dl ljus sirap
ev 1 nypa flingsalt
1 msk mandellikör
2 dl vispbar sojagrädde

Botten
8 kakor, t ex havrekakor eller drömmar, smulade

Fyllning
12 färska jordgubbar, skivade

Garnering
2 msk sötmandlar, hackade
4 färska jordgubbar, skivade

Gör så här
1. Lägg mandelsmör, mandelmjölk, sirap och ev flingsalt i en kastrull och smält ihop allt. Tillsätt mandellikör och rör om. Låt svalna en aning.

2. Vispa sojagrädden. Vänd ner mandelsmeten.

3. Fyll bottnen på fyra glas med havrekakor. Lägg på jordgubbar och ett generöst lager mandelmousse. Toppa med hackad sötmandel och jordgubbar.

NUVARANDE Mandeltrifle
NÄSTA Rabarberdessert med lakritszabaglione