Fantastiskt god mangopaj med italiensk maräng och kokos.

Fyll pajskalet med syrlig mangofyllning och söt italiensk maräng.

8 bitar

Mördeg
150 g smör, kylskåpskallt
3 dl vetemjöl
1 ½ msk vatten, kallt
3 msk strösocker 

Mangofyllning
2 gelatinblad
300 g mangopuré (skala mangon, skär den i bitar & mixa)
1 dl strösocker
150 g äggula
185 g smör 

Italiensk maräng
75 g äggvita
50 g vatten (1/2 dl)
150 g strösocker
2 msk riven kokos

Garnering
riven kokos, rostad

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 175 grader. Skär smöret i kuber.

2. Lägg alla ingredienser i en bunke eller matberedare och arbeta snabbt ihop det till en deg.

3. Kavla eller tryck ut degen i en form, ca 24 cm i diameter. Låt pajskalet stå i kylskåp i 30 min.

4. Nagga bottnen och grädda skalet mitt i ugnen i ca 15 min.

5. Mangofyllning: Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 min. Sjud mangopuré, strösocker och äggula under konstant omrörning tills den första bubblan syns, ca 83 grader. Passera purén
genom en finmaskig sil för att få bort ev äggrester.

6. Krama ur gelatinbladen och låt dem smälta i smeten. Mixa ner smöret med en stavmixer. Häll smeten över pajskalet och ställ den i frysen.

7. Italiensk maräng: Häll äggvitan i en metall- eller glasskål. Häll vatten och strösocker i en kastrull.

8. Koka upp strösocker och vatten, håll koll på temperaturen med hjälp av en termometer.

9. Börja vispa äggvitan när sockerlagen når 110 grader, gärna i maskin. Fortsätt koka sockerlagen tills den når 121 grader.

10. Häll ner sockerlagen i en tunn stråle i äggvitan samtidigt som du vispar. Fortsätt vispa till en kall och styv maräng. Rör ner kokos i den.

11. Fyll en spritspåse med marängsmeten och spritsa ut bollar på pajen som du sedan drar ut med hjälp av en liten sked.

12. Bränn av marängen med en brännare och strö över kokos.