Fina små marängkyssar med gräddkräm och smak av hallon.

Fina små marängkyssar med gräddkräm och smak av hallon.

25–30 dubbla maränger

Ingredienser
3 äggvitor
några droppar röd hushållsfärg
2 dl strösocker

Fyllning
250 g mascarpone
2 dl vispgrädde
2 msk florsocker
ca 1 dl hallon, lätt mosade

GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 100 grader. Vispa äggvitorna med 
hushållsfärgen till ett hårt skum i en skål av rostfritt 
stål eller glas.

2. Vispa i strösockret, lite i taget, och vispa tills det bildas styva toppar.

3. Spritsa eller klicka ut smeten på plåtar med bakplåtspapper.

4. Grädda marängerna i 
ca 1½ tim, låt dem svalna 
i ugnen på eftervärmen.

5. Fyllning: Vispa mascarponen luftig. Tillsätt grädde och florsocker och vispa ihop. Vänd ner bären i krämen. Sätt ihop marängerna med en klick mascarponeblandning emellan. Servera dem genast.

Fler recept med maränger: 
Marängsviss med randiga maränger

 Prenumerera på vårt nyhetsbrev här!