Den söta marängen och den syrliga lemon curden i denna marängrulle är en fräsch variant på den klassiska rulltårtan.

Den söta marängen och  den syrliga lemon curden är en oslagbar kombination i denna somriga marängrulle.

6–8 bitar

Ingredienser
4 äggvitor
2 dl strösocker
50 g sötmandel, mald
2 tsk maizena majsstärkelse
1 tsk vitvinsvinäger
½ dl mandelspån

Fyllning
2 dl vispgrädde
2 dl lemon curd

Garnering
blåbär
citronskal

GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg ett bakplåtspapper 
på en plåt.

2. Vispa äggvitorna till ett 
hårt skum i en skål av 
glas eller rostfritt stål. Vispa i strösockret lite 
i taget och vispa tills det bildas styva toppar.

3. Vänd ner den malda sötmandeln, maizena och vinäger.

4. Bred ut marängen till en rektangel, ca 23 x 30 cm, 
på plåten. Strö mandelspånen över marängen.

5. Grädda bottnen mitt 
i ugnen i ca 20 min. Ta ut bottnen och låt den svalna.

6. Stjälp upp marängen på ett bakplåtspapper och dra av bakplåtspapperet marängen gräddats på.

 7. Fyllning: Vispa grädden fast. Bred lemon curd 
över marängen och fördela 
¾ av grädden över.

8. 
Rulla ihop marängen 
från långsidan med hjälp 
av bakplåtspapperet. 
Lägg rullen i frysen 
i ca 2 tim innan servering.

9. 
Garnera tårtan med 
resterande grädde, blåbär och citronskal.

Fler recept på maränger:
Marängkyssar
Eclairer med lemon curd och italiensk maräng

 Prenumerera på vårt nyhetsbrev här!