Är tiden knapp och gästerna redan på väg? Sväng ihop en marängrulltårta , den är enkel att baka och ljuvligt god med fyllning av syrlig lemoncurd, jordgubbar och grädde.

Är tiden knapp och gästerna redan på väg? Sväng ihop en marängrulltårta , den är enkel att baka och ljuvligt god med fyllning av syrlig lemoncurd, jordgubbar och grädde.

10–12 bitar

4 äggvitor
1 tsk vaniljsocker
1 ½ dl strösocker
1 dl mandelmjöl
1 tsk vitvinsvinäger
ca 1 dl mandelspån

Fyllning
3 dl vispgrädde
1 dl lemon curd
3 dl jordgubbar, färska & skurna i små bitar

Garnering
färska bär
citronmeliss

Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Tillsätt vaniljsocker och strösocker, lite i taget.

2. Vänd ner mandelmjöl i marängsmeten. Vänd till
sist ner vitvinsvinäger.

3. Bred ut marängsmeten i en långpanna, ca 30 x 40 cm stor. Strö över mandelspån.

4. Grädda bottnen mitt i ugnen i 25–30 min. Vänd upp den på ett annat bakplåtspapper och dra försiktigt bort det gamla. Låt bottnen svalna.

5. Fyllning: Vispa grädden fast och vänd ner lemon curd.

6. Bred ut krämen över bottnen och fördela jord-gubbarna över.

7. Rulla ihop kakan från långsidan. Dekorera rullen med färska bär och citronmeliss.