Med coola randiga maränger får svissen ett lyft. Ös på med glass, grädde, maränger, frukt och såser för att skapa en riktigt festlig efterrätt som barnen kommer att älska.

Recept: Marängsviss med randiga maränger

INGREDIENSER

Ca 8 port

 Färgglada maränger (ca 46 st)

  • 100 g äggvitor
  • 3 dl strösocker
  • pastafärg, valfri

Tillbehör

  • 3 bananer, skivade
  • 1 ½ liter gräddglass
  • 3 dl vispgrädde
  • chokladsås
  • kolasås

GÖR SÅ HÄR:

  1. Färgglada maränger: Sätt ugnen på 80 grader. Häll äggvita och strösocker i en metall- eller glasskål och ställ den över vattenbad. Vispa smeten med en handvisp tills den har nått 62 grader.
  2. Ta bort skålen från spisen och vispa smeten med elvisp tills den har blivit kall.
  3. Vänd en spritspåse ut och in och sätt den över ett glas, en kanna eller liknande. Använd en tandpetare som du doppar i färgen och drar 4 eller 5 streck från toppen till mitten av påsen.
  4. Vänd påsen åt rätt håll och sätt i en stor, rund tyll. Fyll spritspåsen med maräng-smeten och tryck lite lätt på den så att färgen sprids ut en aning. Spritsa ut små toppar.
  5. Grädda marängerna mitt  i ugnen i ca 45 min. Låt dem svalna.
  6. Servering: Varva maränger med bananer, glass, grädde, chokladsås och kolasås i en stor skål.
Marängsviss med randiga maränger