Baka en supergod marängtårta med citronkräm & mandel. Frasiga bottnar med härligt syrlig fyllning i lager på lager blir en perfekt tårta till kalaset.

Recept: Marängtårta med citronkräm & mandel

INGREDIENSER

Ca 8 bitar

Marängbottnar

  • 5 äggvitor
  • 3 ¼ dl strösocker
  • 150 g sötmandel, finmald
  • 1 msk potatismjöl

Fyllning

  • 200 g färskost, t ex Phila­delphia
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 ½ dl lemon curd, rumsvarm
  • 1 tsk vaniljsocker

Garnering

  • ca 1 ½ dl blåbär, färska
  • 1 citron, rivet skal

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Tillsätt strösockret, lite i taget, och vispa till en fast maräng.
  2. Blanda ihop mandeln med potatismjölet. Vänd försiktigt ner det i marängen.
  3. Spritsa eller bred ut marängen till cirklar, ca 20 cm i diameter, på plåtar med bakplåtspapper.
  4. Grädda bottnarna mitt i ugnen i 15–18 min. Låt bottnarna kallna på papperet och lossa dem sedan försiktigt.
  5. Fyllning: Vispa färskosten smidig. Vispa i grädde, lite i taget, till bredbar konsistens. Rör ner lemon curd och vaniljsocker.
  6. Bred ett lager fyllning på varje botten och lägg ihop dem till en tårta. Garnera tårtan med blåbär och citronskal.
Marängtårta med citronkräm och blåbär

Bjud på ljuvliga lager med maräng och citronkräm.