Baka en god kaka av mandel och skrädmjöl och dekorera med blommor från en Mårbackapelargon.

En kaka som bakas på skrädmjöl (gjort på havre). Kakan blir något platt men med syrlig glasyr och blommor blir den riktigt vacker.

8–10 bitar

Kaka
3 ägg
2 ½ dl strösocker
5 dl skrädmjöl
2 tsk bakpulver
1 ½ dl vatten, kallt eller
rumsvarmt
3 droppar bittermandelolja
200 g smör, smält

Glasyr
1 ½ dl florsocker
2 msk äggvita
1 msk citronsaft

Garnering
Mårbackapelargon, blommor

GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker pösigt.
2. Blanda skrädmjöl och bakpulver i en bunke. Sikta ner det i äggsmeten och vänd ner det tillsammans med vattnet och bittermandeloljan. Rör till sist i det smälta smöret.
3. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 50 min. Låt kakan svalna.
4. Glasyr: Rör ihop florsocker, äggvita och citronsaft till en jämn smet. Om den blir för lös tillsätts mer florsocker. Bred på glasyren på kakan. Garnera med blommor från en Mårbackapelargon.