Marknadschoklad kan man ofta köpa på marknader. Vi har garnerat vår med citronströssel.

På marknader kan man ofta köpa något som kallas för marknadschoklad. Här har vi doppat den i mörk choklad och dekorerat med citronströssel.

70–80 st

60 g smör
3 dl strösocker
1 dl vatten
3 ½ dl vetemjöl
2 dl florsocker
½ dl kakao

Garnering
200 g mörk choklad, 70 procent
strössel, valfritt

GÖR SÅ HÄR

1. Smält smöret i en kastrull och blanda ner socker och vatten. Låt det koka i ca 4 min.

2. Blanda mjöl, florsocker och kakao i en skål. Sikta ner mjölblandningen i kastrullen så att det inte blir några klumpar. Rör snabbt ihop allt till en smet.

3. Häll genast upp smeten på ett bakplåtspapper. Lägg ett annat bakplåtspapper över och kavla med lätt hand ut allt till en jämntjock platta, ca 1 cm tjock. Låt den kallna. Skär plattan i rutor, ca 2,5 x 2,5 cm, med en vass kniv.

4. Garnering: Smält chokladen över ­vattenbad.

5. Doppa rutorna i chokladen och lägg dem på en bricka med bakplåtspapper. Använd två gafflar så går det lätt. Strö lite strössel över dem.

6. Ställ brickan i kylskåpet så att chokladen stelnar. Förvara konfekten i en burk med tättslutande lock i kylskåpet.