En fantastiskt god blandning av choklad, marshmallows och krispiga flingor.

En ljuvlig blandning av choklad, marshmallows och krispiga flingor.

Recept: Marshmallowsbrownies med chokladkrisp

INGREDIENSER

20 –25 bitar

  • 200 g mörk choklad
  • 100 g smör
  • 3 ½ dl strösocker
  • 4 ägg
  • 1 ¾ dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • ½ tsk salt
  • 1 påse minimarshmallows, ca 280 g

Chokladkrisp

  • 200 g mörk choklad eller mjölkchoklad
  • 100 g smör
  • 7–8 dl Rice krispies

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält chokladen över vattenbad. Lägg i smöret och låt det också smälta. Häll blandningen i en bunke och tillsätt sockret.
  3. Låt blandningen svalna lite och tillsätt äggen, ett i taget. Blanda ner mjöl, vaniljsocker och salt. Rör ihop med en slickepott. Bred ut smeten i en form, ca 20 x 30 cm, klädd med bakplåtspapper.
  4. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 25 min.
  5. Ta ut kakan och sprid ut en påse minimarshmallows över den. Grädda kakan i ytterligare 5 min. Låt kakan svalna på ett galler.
  6. Chokladkrisp: Smält chokladen och smöret över ett vattenbad. Blanda i Rice krispies och rör om. Bred blandningen jämnt över den kalla kakan.
  7. Låt kakan stå övertäckt i kylskåpet i några tim. Det är lättare att skära snygga bitar om kakan är kylskåpskall.