De små delikata äggen innehåller en rostad sötmandel som är inbäddad i marsipan och sedan doppad i mörk choklad. Lite strössel på toppen ger fin färg.

Recept: Marsipanägg

INGREDIENSER

40 st

  • 40 sötmandlar
  • 200 g marsipan
  • 100 g mörk choklad, 70 procent

Garnering

  • strössel, valfritt

Gör så här:

  1. Rosta mandlarna i en torr stekpanna. Rör runt så att de inte bränns. Låt dem svalna.
  2. Täck varje mandel med en bit marsipan och forma ett litet ägg.
  3. Bryt chokladen i mindre bitar och smält den över vattenbad.
  4. Doppa äggen i chokladen och lägg dem på en bricka med bakplåtspapper. Använd två gafflar så går det lätt.
  5. Strö lite strössel över äggen och ställ sedan brickan i kylen så att chokladen stelnar. Förvara äggen i en burk med tättslutande lock i kylskåpet.
Marsipanägg

De små delikata äggen innehåller en rostad mandel.