Saftig och smakrik äppelkaka med smak av kanel.

Recept: Marys Äppelkaka

INGREDIENSER

12–15 bitar  

  • 3 äpplen
  • ½ dl strösocker
  • 4 msk mald kanel
  • 4 ägg
  • 4 dl strösocker
  • ½ tsk vaniljpulver
  • 1 dl apelsinjuice, t ex Brämhults
  • 2 dl rapsolja
  • 3 tsk bakpulver
  • 4 dl vetemjöl

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 170 grader. Smöra och bröa en springform, 28 cm i diameter. Klipp ut en cirkel av ett ­bakplåtspapper och lägg det i botten av formen.
  2. Skölj, skala, kärna ur och skär äpplena i ½ cm tunna skivor som delas på mitten.
  3. Blanda ½ dl strösocker och kanel i en skål och blanda det med äppelbitarna.
  4. Vispa ägg och strösocker till en fluffig smet. Tillsätt apelsinjuicen och rapsoljan i smeten och fortsätt vispa.
  5. Blanda ihop bakpulver och vetemjöl och rör ner det i smeten. Häll ­smeten varvat med äpplena i formen.
  6. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 60 min, känn med en provsticka om kakan är klar. Stjälp upp kakan på en tallrik för att svalna. Servera den gärna med vaniljsås.
Marys äppelkaka med vaniljsås

Servera äppelkakan med vaniljsås.

NUVARANDE Marys äppelkaka
NÄSTA Klassiska pizzabullar