Baka en ljuvligt god mjuk kaka med maskrosor.

En ljuvligt god kaka med maskrosor.

Ca 10 bitar

50 g smör
3 ägg
2 dl strösocker
½ dl vispgrädde
1 stor citron, saft & skal
3 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
½–1 dl maskrosblommor (bara kronbladen)

Garnering
florsocker

Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra en rund form, ca 24 cm i diameter.
2. Smält smöret i en kastrull och låt det svalna.
3. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt. Rör ner grädde, smör, citronsaft och skal i äggblandningen.
4. Blanda ihop vetemjöl, vaniljsocker samt bakpulver. Vänd ner det i äggblandningen. Rör ner maskrosblommorna.
5. Häll smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen i 35–40 min. Låt kakan kallna på ett galler under en bakduk. Sikta över florsocker vid servering.