Prova använda apelsinjuice som degvätska!

Allt ska provas och nyfikenheten är den bästa drivkraften! Här testade jag att baka en limpa med apelsinjuice som degspad och visst blev det gott! Och lite märkligt att det doftar apelsin av frukostbrödet 🙂

Apelsinbröd_web

1 limpa

25 g jäst
1 msk socker
240 g apelsinjuice
1 tsk salt
rivet skal från 1 apelsin
396 g vetemjöl
30 g smör

GÖR SÅ HÄR
1. Smula ned jästen i en bunke och lös upp med lite av apelsinjuicen. Tillsätt resten av juicen, salt, rivet skal och vetemjöl.

2. Arbeta samman degen i maskin och tillsätt  smöret i klickar. Arbeta till en smidig och elastisk deg – för mig tog det ca 8 minuter med min maskin.

3. Lägg i en smord eller oljad bunke, täck med plastfilm och jäst till dubbel storlek, ca 1 tim.

4. Ta upp på oljat bakbord, knåda samman och forma till en limpa. Lägg i smord 1 1/2-liters form (eller dito klädd med bakplåtspapper). Täck med bakduk och jäs i 30 min. Sätt ugnen på 175 grader.

5. Grädda brödet längst ned i ugnen i ca 35 min, eller tills det får en innertemperatur på 96 grader.

6. Rosta och njut!