Scones är kärlek! Och med egengjord marmelad är vardagslyxen ett faktum!

Jag känner mig alltid så duktig när jag stått och geggat med en deg redan innan frukost att jag tycker att jag verkligen förtjänar brödet när det är klart. Min son har varit min son i 17 år så han vet vad som gäller – man måste vara snabb om man ska hinna. De här är så goda att de formligen smälter i munnen. Om man lyckas få tag i en alltså 🙂

scones-web

340 g vetemjöl (6 dl)
27 ½ g strösocker (2 msk)
1 msk bakpulver
1 tsk salt
115 g smör, kylskåpskallt
1 stort ägg
170 g filmjölk (1 ¾ dl)

Pensling
1 ägg
1 msk mjölk

GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Blanda mjöl, socker, bakpulver och salt. Skär ned smöret och nyp ihop till en smulig massa.

3. Blanda ägg och filmjölk och tillsätt till mjölmixen. Knåda ihop degen lätt.

4. Mjöla bakbordet och kaval ut degen till en 3 cm tjock platta. Stansa ut rundlar, ca 5 cm i diameter, och lägg på plåt med bakplåtspapper.

5. Vispa samman ägg och mjölk och pensla rundlarna. Grädda mitt i ugnen i ca 15 min.