De här frallorna är så saftiga och goda att inget pålägg behövs!

Linfrö är så bra för magen med all extra fibrer och Omega-3 som de innehåller men har fått oförtjänt dåligt rykte. De är inte farligt att äta linfrö – i synnerhet inte hela som i det här receptet. 1-2 msk är till och med bra för kroppen och håller tarmarna igång. Vill du läsa mer så har Livsmedelsverket bra information här  Eller så bakar du bara de här galet goda frallorna och sätter tänderna i dem direkt – hoppa över pålägg och smör, de är goda som de är!

Linfröfrallor kopia

Ca 26 st

50 g jäst
5 dl vatten, ljummet
100 g keso
1 tsk salt
1 msk honung
2 msk olja
2 msk linfrö, hela
154 g grahamsmjöl (ca 3 dl)
675 g vetemjöl (ca 12 dl)

+ lite vetemjöl till utbakningen

Garnering
ägg
valfritt frö

GÖR SÅ HÄR
1. Smula ned jästen i en bunke. Rör i lite av vattnet och rör tills jästen lösts upp. Rör i återstoden av vattnet, keso, salt, honung, olja, linfrö och grahamsmjölet.

2. Tillsätt till sist vetemjölet och arbeta till en smidig deg. Olja en bunke och låt degen jäsa till dubbel storlek, ca 40 min.

3. Vält över degen på lätt mjölat bakbord och knåda i någon minut. Rulla bullar av degen, ca 50 g stryck om du har en våg i köket. Lägg att jäsa på plåtar med bakplåtspapper i ca 30 min. Sätt ugnen på 225 grader.

4. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över valfritt frö. Grädda mitt i ugnen i ca 13 minuter. Låt svalna på galler, under duk.