Goda, enkla scones i muffinsformar!

En ledig dag börjar bäst med mumsiga sconesmuffins tycker jag! Och lite sylt och färskost såklart 🙂 Här ett vanligt, alldeles ordinärt recept – det är inget märkvärdigt med det alls. Men precis så gott som det ska vara! Och ska jag vara ärlig så tycker jag att det bästa med scones är att de äts  med goda tillbehör, och att när jag äter dem är det garanterat en dag då jag är ledig 🙂

Sconesmuffins2

Sconesmuffins

12 st

320 g vetemjöl (6,15 dl)
1/2 tsk salt
1 tsk strösocker
3 ½tsk bakpulver
65 g smör, kylskåpskallt
266 g mjölk (2,66 dl)

GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 250 grader. Sätt 12 st muffinsformar i en muffinsplåt (eller smöra muffinsplåten!)

2. Blanda alla torra ingredienser.

3. Skiva i smöret och arbeta med händerna till en smulig deg.

4. Häll i mjölken och arbeta snabbt ihop till en deg. Dela i 12 lika stora bitar – det är ca 28-30 g/st. Lägg i formarna.

5. Grädda mitt i ugnen i 12 minuter.