Bakpulverlimpor är perfekta när man har bråttom!

Matbröd på bakpulver tenderar till att bli som ett mellanting mellan bröd och sockerkaka – det känns lite konstigt att äta sockerkaka med smör och ost men jösses vad gott det blir! Så om man tänker bort ”vanligt” bröd där målet är att glutentrådar ska bildas och istället accepterar den ”kakiga” formen så är detta ölbröd ett superbra och supersnabbt alternativ till knådade bröd! På en timme har man en limpa och frukosten är räddad.

Olbrod4

Det här brödet är bakat på 1 burk öl och smakar också ganska mycket öl – jag tycker personligen det är otroligt gott med öl i bröd så jag älskar det! Men om man tycker smaken är för kraftig kan man ta hälften öl/hälften vatten nästa gång.

1 limpa

368 g vetemjöl (7 dl)
1 msk bakpulver
2 msk strösocker
1 tsk salt
1 burk öl, 33 cl
2 msk flytande honung
50 g smör, smält

GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra en bakform, ca 1 ½ liter.

2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke och tillsätt öl, honung och nästan allt av det smälta smöret (spara 1 ½ msk).

3. Klicka ned smeten i bakformen och jämna till. Häll det sparade smöret och pensla ut det över hela limpan.

4. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 50 minuter – en sticka som sticks ned i mitten ska komma ut torr.