Ett luftigt och otroligt gott squashbröd med pumpatopping.

Passa på att baka det här luftiga, lätta och urgoda brödet när sommarsquash är både billig och bäst! Det är enkelt och okomplicerat att baka, innehåller inga märkvärdiga ingredienser och det bakas praktiskt ut i en långpanna!

Squash-brod-pumpa

1 långpannebröd

25 g jäst
400 g vatten, kallt (4 dl)
53 g strösocker (ca ½ dl)
1 tsk salt
2 ägg
200 g squash, riven (ca ½ zucchini)
795 g fullkornsvetemjöl (ca 15 dl)
50 g smör, kylskåpskallt

Topping
1 dl pumpakärnor

GÖR SÅ HÄR
1. Lös upp jästen i vattnet. Tillsätt socker, salt, ägg och zucchini och blanda väl.

2. Tillsätt vetemjölet och arbeta 1 minut. Skiva i smöret och arbeta degen kraftigt, i ca 8 min. Degen blir ganska klibbig. Olja in en bunke, lägg i degen, täck med plastfilm och jäs till dubbel storlek, ca 1 tim.

3. Ta upp degen på lätt oljat bakbord och knåda ihop snabbt. Lägg i en långpanna, 26 x 36 cm, klädd med bakplåtspapper. Tryck ut degen i pannans alla hörn. Degen spjärnar emot en del så låt den vila under bakduk i 5 min och fortätt sedan trycka ut den.

4. Strössla pumpafrön över degen och tryck ned dem en smula. Täck med bakduk och jäs i 30 min. Sätt ungen på 175 grader i god tid innan jäsningen är klar.

5. Grädda långt ned i ugnen ca 30-35 minuter, eller till innertemperaturen når 95 grader. Låt svalna under bakduk för en mjuk och fin skorpa. Skär i upp i lagom stora rutor.

Squash-brod-pumpa2