Recept: Minichokladmuffins
INGREDIENSER
Ca 15 st mini-muffins
- 1 ägg
- ¾ dl strösocker
- 50 g smör, smält
- 2 ½ msk mjölk
- ½ tsk bakpulver
- 2 tsk potatismjöl
- ½ tsk vaniljsocker
- 1 ½ msk kakao
- 1 ¼ dl vetemjöl
Garnering
- 50 g mjölkchoklad, smält
- chokladlinser
GÖR SÅ HÄR:
- Sätt ugnen på 225 grader. Vispa ägg och socker poröst i en bunke.
- Tillsätt smör, mjölk, bakpulver, potatismjöl, vaniljsocker, kakao och mjöl. Vispa ihop allt till en smet.
- Ställ miniformar, ca 3 cm i diameter, på en plåt och fyll dem med smet till ¾.
- Grädda muffinsarna mitt i ugnen i 8–10 min. Håll koll på dem de sista minuterna, för det går fort på slutet. Låt dem svalna.
- Lägg en klick smält choklad på muffinsarna och lägg en chokladlins på toppen. Låt chokladen stelna.

Små chokladmuffins med chokladlinser på toppen.
Sugen på mer? Här hittar du recept på saftiga chokladmuffins med mjölkchoklad!