Bjud nära och kära på små, söta minikanelbullar. Grädda dem i småkaksformar.

 

Recept: Minikanelbullar

INGREDIENSER

Ca 60 st

  • 25 g jäst för söta degar
  • 75 g smör
  • 2 ½ dl mjölk
  • ½ dl strösocker
  • 2 krm salt
  • 1 tsk stött kardemumma
  • ca 7 dl vetemjöl

Fyllning

  • 75 g rumsvarmt smör eller margarin
  • 1 dl strösocker
  • 1–2 msk kanel

Garnering

  • uppvispat ägg
  • pärlsocker

GÖR SÅ HÄR:

  1. Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken. Låt blandningen bli fingervarm, 37 grader.
  2. Lös upp jästen med lite av smör- och mjölkblandningen. Häll sedan på resten.
  3. Tillsätt socker, salt, kardemumma och mjöl. Arbeta degen tills den blir blank och smidig. Låt degen jäsa under bakduk i ca 30 min.
  4. Knåda degen smidig. Dela den i fyra delar. Kavla ut varje del till en rektangulär kaka.
  5. Bred på rikligt med smör, socker och kanel på degkakan. Rulla ihop till en rulle. Skär rullen i minst 15 bitar. Lägg bullarna i småkaksformar eller direkt på en plåt med bakplåtspapper.
  6. Låt degen jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader. Pensla bullarna med ägg och strö på pärlsocker.
  7. Grädda bullarna mitt i ugnen i 5–7 min. Låt dem svalna under bakduk, gärna på galler.

Här hittar du vårt grundrecept på vetedeg!