Smarriga små kladdkakor med len chokladkräm och kanderade jordnötsflarn.

Smarriga små kladdkakor med len chokladkräm och kanderade jordnötsflarn.

10 st

Vit chokladkräm
300 g vit choklad 
4 dl vispgrädde

Kladdkakor
160 g smör 
3 ägg 
2 dl strösocker 
2 dl vetemjöl
1 dl kakao 
1 msk vaniljsocker 
2 krm salt 

Kanderade jordnötsflarn
2 dl strösocker 
2 msk vatten 
2 dl jordnötter 

Garnering
10 körsbär

GÖR SÅ HÄR

1. Dag 1: Chokladkräm: Hacka chokladen och lägg den i en skål. Koka upp grädden och häll den över chokladen så den smälter och rör om. Täck krämen med plastfolie och ställ den i kylskåp över natten eller i minst 12 tim.

2. Dag 2 : Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret till kladdkakorna. Rör ihop ägg och strösocker i en bunke. Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ner dem i smeten tillsammans med smöret. Smöra och bröa en muffinsplåt och fyll groparna nästan ända upp till kanten med smet.

3. Grädda kladdkakorna mitt i ugnen i 7–9 min tills de är torra på ytan men fortfarande känns lite lösa i mitten. Låt kakorna svalna. Ta försiktigt ur dem ur formen.

4. Jordnötsflarn: Koka upp strösocker och vatten i en vid kastrull eller en stekpanna. Krossa jordnötterna lite lätt i en mortel eller banka dem i en plastpåse med en kavel.Rör i jordnötterna och rör om tills vätskan avdunstat och sockret smält, det går fort mot slutet. Jordnötterna är klara när de är gyllenbruna.

5. Häll upp nötterna på bakplåtspapper och låt dem svalna. Bryt medelstora bitar.

6. Vispa upp chokladkrämen ganska tjock. Spritsa på den uppvispade chokladkrämen på kladdkakorna och garnera med ett litet jordnötsflarn och ett körsbär.

NUVARANDE Minikladdkakor med vit chokladkräm & kanderade jordnötter
NÄSTA Matig pumpapaj