Gulliga minilimpor toppade med sesamfrön, linfrön och solroskärnor.

Grädda bröden i en form för portionsbröd eller lägg dem på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Utan form flyter bröden ut och blir inte lika höga, men lika goda.

Ca 8 st

25 g jäst
3 dl mjölk, fingervarm
1 ½ tsk salt
2 msk ljus sirap
1 ½ msk rapsolja
7–8 dl rågsikt

Garnering
sesamfrön
linfrön
solroskärnor

GÖR SÅ HÄR
1. Smula ner jästen i en bunke och lös upp den med mjölken.
2. Tillsätt salt, sirap, olja, och rågsikt, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter.
3. Låt degen jäsa under bakduk i 50–60 min.
4. Dela degen i 8 bitar på ett mjölat bakbord. Forma dem till små limpor och lägg dem i en smord form eller på en plåt med bakplåtspapper.
5. Skär tre snitt med en vass kniv i varje limpa. Pensla bröden med vatten och strö över en blandning av sesam- och linfrön.
6. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.
7. Sänk värmen till 225 grader när bröden sätts in i ugnen. Grädda dem mitt i ugnen i 15–18 min. Låt bröden svalna i formen.