Läckra minimuffins med mumsmumstopp.

Mumsigt läckra minimuffins med mumsmumstopp – perfekt för den som bara vill ha något litet och gott! Eller festa till det med två, de är ju så små…

Recept: Minimuffins med mumsmumstopp

INGREDIENSER

28–30 st

Minimuffins

  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 75 g smör, smält
  • 1 dl mjölk
  • 4 msk kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 ½ dl vetemjöl

Fyllning

  • 14–15 bitar mjölkchoklad

Mumsmumstopp

  • 3 tsk gelatinpulver
  • 3 msk vatten
  • 4 äggvitor
  • 1 dl strösocker

Garnering

  • 100–200 g mjölkchoklad
  • 1–2 msk olja

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Placera ut små muffinsformar på en plåt eller i en minimuffinsform.
  2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ihop smör och mjölk och häll det i äggblandningen. Tillsätt kakao, bakpulver, vaniljsocker och mjöl. Vispa ihop allt till en jämn smet. Låt smeten stå och dra i kylskåpet i 1–2 tim, då sväller mjölet och muffinsen blir toppigare.
  3. Fördela smeten i formarna. Fyll dem till 2/3. Tryck ner en halv chokladbit i varje så att den täcks av smeten.
  4. Grädda muffinsarna mitt i ugnen i 10–13 min. Låt dem sedan kallna på ett galler under en bakduk.
  5. Mumsmumstopp: Blanda gelatinpulvret och vatten i en värmetålig liten skål.
  6. Vispa äggvitorna hårda och vita med en elvisp. Häll sedan i sockret och fortsätt vispa tills smeten är blank och slät.
  7. Smält gelatinmassan genom att ställa skålen i kokhett vatten. Tillsätt gelatinet under omrörning i äggsmeten. Fortsätt vispa tills smeten är ordentligt fluffig och spritsbar.
  8. Häll smeten i en spritspåse och spritsa höga toppar på muffinsarna. Ställ dem i kylen i ett par timmar så att topparna stelnar något.
  9. Smält choklad och olja i en skål över vattenbad. Ta bort skålen från värmen när chokladen smält och doppa ner mumsmumstoppen i chokladen eller pensla försiktigt med en hushållspensel. Ställ in kakorna i kylen igen så att chokladen stelnar.