Minipavlova med jordgubbsgrädde och smultron.

Minipavlova – de här små marängerna är perfekta som efterrätt i stället för tårta på kalaset.

Ca 6 st

Maräng
4 äggvitor
2 dl strösocker
1 ½ tsk maizena majsstärkelse
¾ tsk vitvinsvinäger

Dekoration
ca 5 dl jordgubbar
3 dl grädde
smultron

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 110 grader. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vispa i sockret, lite i taget, till ett hårt och blankt skum.

2. Vispa i maizena och därefter vinägern i skummet.

3. Rita 6 rundlar, 8–10 cm i diameter, på ett bakplåtspapper och fördela skummet. Använd baksidan på en sked för att forma och göra en grop i varje rundel.

4. Grädda marängerna mitt i ugnen i ca 1 ½ tim. Stäng sedan av ugnen, men låt marängerna stå kvar och kallna.

5. Rensa jordgubbarna och skär dem i små bitar. Blanda jordgubbarna med grädden och fyll groparna på marängerna med blandningen precis före servering. Dekorera dem med smultron.

 Prenumerera på vårt nyhetsbrev här!