Minipizzor med brie, äpple och rosmarin.

De söta små pizzorna toppas med äpple, brie, ricottaost och rosmarin.

Minipizzor med brie, äpple & rosmarin

Av Katarina Carlgren Foto Thomas Carlgren

Pizzorna passar att servera både varma och kalla.

Recept: Minipizzor med brie, äpple & rosmarin

Ca 30 st

Pizzadeg

  • 15 g jäst
  • 2 ½ dl vatten, fingervarmt
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk strösocker
  • ½ tsk salt
  • 1 dl durumvetemjöl
  • 5–6 dl vetemjöl

Topping

  • 125 g ricottaost
  • 2 äpplen, tunt skivade
  • 2 msk färsk rosmarin, hackad
  • 250 g brieost, tunt skivad

Garnering

  • 1 dl valnötter, hackade
  • 1 dl torkade tranbär, hackade
  • flytande honung

GÖR SÅ HÄR

  1. Smula ner jästen i en bunke och rör ut den med vattnet. Tillsätt olja, strösocker och salt.
  2. Tillsätt durumvetemjöl och vetemjöl, lite i taget, och arbeta ihop till en smidig och fast deg i 5–10 min. Låt degen jäsa under bakduk i 40–60 min. Sätt ugnen på 225 grader.
  3. Ta upp degen på mjölat bakbord och kavla ut den. Ta ut små rundlar med ett mått, ca 6 cm i diameter. Lägg rundlarna på en plåt med bakplåtspapper.
  4. Bred ett tunt lager ricottaost på varje pizza. Lägg på en äppelskiva, lite rosmarin och en skiva brieost. Grädda pizzorna mitt i ugnen i 8–10 min.
  5. Toppa pizzorna med valnötter och tranbär och ringla över lite honung.

Etiketter: äpple, minipizza, brie, rosmarin