Härliga mintkyssar med chokladsmak.

Recept: Mintkyssar

INGREDIENSER

Ca 25 st mintkyssar

  • 4 dl florsocker
  • 1 dl vatten
  • ½ tsk ättiksprit, 12 procent
  • 3–4 droppar pepparmintsolja
  • ca 50 g mörk choklad, smält

GÖR SÅ HÄR:

  1. Koka upp florsocker, vatten och ättiksprit i en kastrull till 118 grader eller tills massan bildar tunna trådar när du pressar en droppe mellan fingrarna under kallt vatten. Rör inte om under kokningen.
  2. Låt sockerlagen svalna något och rör ner pepparmintsoljan. Blanda tills massan blir vit och tjockflytande.
  3. Klicka ut mintsmeten till små rundlar på en bricka med bakplåtspapper. Låt dem stelna.
  4. Spritsa ut en klick smält choklad ur en plastpåse på varje mintpastill. Låt dem stelna i kylskåpet. Förvara kyssarna svalt i en lufttät burk.
Mintkyssar i vacker ask

Foto: Klas Sjöberg

Slå gärna in några mintkyssar i cellofan och ge bort dem i present.