Ljuvliga små tryfflar som smälter i munnen.

Recept: Minttryfflar med kokos

INGREDIENSER

30–35 st

Minttryfflar

  • 1 dl vispgrädde
  • 200 g vit choklad, hackad
  • 1–2 droppar pepparmintolja

Garnering

  • 1 msk florsocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • ca 1 dl riven kokos

GÖR SÅ HÄR:

  1. Koka upp grädden i en kastrull och låt den puttra i ca 1 min. Ta bort kastrullen från plattan.
  2. Rör ner chokladbitarna så att de smälter. Smaksätt med pepparmintolja. Låt blandningen stå och svalna i rumstemperatur. Täck därefter över smeten och ställ in den i kylen i 1–2 tim.
  3. Blanda florsocker, vaniljsocker och kokos.
  4. Forma små kulor av tryffeln och rulla dem i socker- och kokosblandningen. Förvara tryfflarna i kylskåp.
Minttryfflar toppade med kokos

Mumsigt krämiga chokladtryfflar med en mild smak av mint.

Prova gärna också vårt läckra recept på chokladtryffel med pistaschnötter & flingsalt

För dig som inte kan få nog av choklad:

NUVARANDE Minttryfflar med kokos
NÄSTA Björnbärstårta med choklad