En ljuvligt god äppelkaka i långpanna med choklad och hasselnötter

En äppelkaka med hackad choklad i smeten, massor med malda hasselnötter för en riktigt nötig smak på kakan och så ännu mer choklad ringlad över – kan det bli bättre?

Apple_chok_nut_1

Apple_chok_nut_2

1 långpannekaka, 20×30 cm

200 g smör, rumsvarmt
200 g strösocker (2,2 dl)
5 ägg
100 g mjölk (1 dl)
150 g vetemjöl (2,5 dl)
150 g hasselnötter, malda (ca 2,5 dl OMALDA)
2 tsk bakpulver
150 g mörk choklad, hackad
3 äpplen, skalade, urkärnade och klyftade

Topping
50 g mörk choklad

GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg bakplåtspapper i en långpanna, 20×30 cm. *

2. Rör smör och socker mjukt. Vispa äggen lägg och blanda i smörsmeten. Tillsätt mjölk.

3. Blanda samman vetemjöl, hasselnötter och bakpulver och tillsätt till smörsmeten. Rör ihop snabbt, tillsätt chokladen och häll i långpannan.

4. Tryck ner äppelklyftorna i smeten i valfritt mönster. Grädda långt ned i ugnen i 1 tim. Låt svalna något.

5. Smält chokladen till toppingen över vattenbad. Ringla över kakan.