Läckra äppelmuffins med supersmarrig kolafrosting.

Äpple och kola är så himla gott ihop! Äppelmuffins som vi gör den har råvivet äpple i smeten, en gömma med äppelmos i mitten och smarrig kolafrosting på toppen – MUMS! Har man äpple och kolasås över kan man göra dem ännu lyxigare som vi gjort här med äppelbitar ovanpå med ringlad kolasås över.

Applemuffins3

 

Applemuffins4

ca 18 st

Muffins
2 ägg
1,5 dl strösocker
100 g smör, smält
2 dl mjölk
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
4 dl vetemjöl
2 äpplen, skalade och rivna

Fyllning
1 dl äppelmos

Kolafrosting
200 g färskost, typ Philadelphia
0,5 dl kolasås
50 g smör, rumsvarmt
50 g florsocker, siktat

Dekoration
tunna äppelskivor från 1 äpple
kolasås

GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 175 grader. Sätt muffinsformar på en plåt eller i en muffinspanna. Eftersom det blir lite fler än 12 behöver några stå utanför om du använder en muffinsplåt 🙂 Använd då dubbla så de inte flyter ut.

2. Vispa samman ägg och strösocker i en bunke. Tillsätt smör och mjölk och vispa lite till.
Blanda alla torra ingredienser och rör ned i ägg/smörsmeten. Häll i de rivna äpplena och vänd runt försiktigt.

3. Fyll muffinsformarna till 3/4 och grädda mitt i ugnen i 20-25 minuter. Ta ut och låt svalna.
Gröp ur ett hål i varje muffins och fyll med 1 tsk äppelmos.

4. Kolafrosting: Vispa ihop alla ingredienserna och klicka eller spritsa på muffinsarna.

5. Dekorera med tunna äppelskivor och ringla kolasås över. Servera!

Gröp ur lite ur mitten på dina färdiggräddade muffins och fyll med 1 tsk äppelmos. Mums!

Gröp ur lite ur mitten på dina färdiggräddade muffins och fyll med 1 tsk äppelmos. Mums!

NUVARANDE Äppelmuffins med kolatopping
NÄSTA Lavendelkakor med blåbär