Rulltårta är så enkelt och lätt att variera.

Alltså, finns det ett smartare bakverk än rulltårta? Lätt att göra, man kan rulla in nästan vad som helst och den kan serveras som kaffekaka eller dessert!

rulltårta

3 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Fyllning
valfri sylt eller mos

GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg bakplåtspapper i en form, 25 x 35 cm.

2. Vispa ägg och socker krämigt. Blanda vetemjöl och bakpulver och tillsätt. Rör tills allt är väl blandat.

3. Slå upp smeten i formen och grädda mitt i ugnen i 8-10 minuter.

4. Stjälp upp kakan på sockrat papper och lossa det pappret som kakan gräddats på (pensla med kallt vatten och låt stå en stund om det sitter hårt fast).

5. Bred på sylt eller mos och rulla ihop på längden. Rulltårtan bör kallna i det sockrade pappret.

6. Skär och och njut som de är eller servera tillsammans med grädde som dessert.