En browniebit som passar både på fika- och efterrättsbordet.

Det här är en bit kaka som räcker låååångt! En himmelskt len färskost- och Nutellatopping som vilar på  mjuksega browniebitar – en efterrätt som heter duga eller en riktigt lyxig kaka på fikabordet. Vilket tillfälle man än väljer att servera den så är den OEMOTSTÅNDLIG <3

Cheesecakebrownie_2

Browniebotten
4 ägg
400 g strösocker (4,5 dl)
175 g smör, smält
210 g vetemjöl (3,5 dl)
½ tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
½ tsk salt
30 g kakao (0,75 dl)

Nutella- och färskosttopping
500 g Nutella
500 g färskost, typ Philadelhpia
100 g florsocker
200 g vispgrädde (2 dl)

GÖR SÅ HÄR
Browniebotten
1. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg bakplåtspapper i en form, 20 x 30 cm. Vispa äggen lätt och tillsätt socker och smör. Rör allt tills smöret är väl inblandat.

2. Blanda samman mjöl, bakpulver, vaniljsocker, salt och kakao.

3. Blanda de torra och blöta ingredienserna. Häll ned i pannan och grädda mitt i ugnen i 20 minuter. Ta ut ur ugnen och låt svalna i formen.

Nutella- och färskosttopping
1. Blanda Nutella och färskost i en skål. Sikta över florsocker och blanda väl.

2. Vispa grädden medeltjock. Spara 2-3 msk av den vispade grädden och häll i resten i nutella- och färskostsmeten. Blanda.

3. Häll Nutella- och färskosttopping över den svala browniebotten. Klicka den sparade grädden över och rör runt i cirkelrörelser med en sticka för att skapa en marmorerad effekt. Ställ in i kylen och skär i bitar vid servering.