Bjud på en ljuvligt god, glutenfri drömrulltårta.

Drömrulltårta var den största lyxen när jag var liten och fortfarande blir jag lycklig när en bit serveras! Och som vuxen behöver man ju inte vänta och hoppas längre – det är bara att baka 🙂 Skulle man nu händelsevis inte gilla drömrulltårta går det självklart bra att fylla den glutenfria bottnen med vad som helst! Hallonsylt och grädde? Lakrits och yoghurt? Mosade bär?

Glutenfri_swissroll_4_NY
Den mjölfria kakan i sig är så himla god!

Glutenfri_swissroll_5_NY
Det är bra att låta tårtan vila i kylen ett tag – det är alltid enklare att skära upp den då.

1 rulltårta

175 g mörk choklad, hackad
6 äggvitor
6 äggulor
150 g socker (ca 1 ¾ dl)

Fyllning
150 g smör, rumsvarmt
120 g florsocker (2 dl)
2 tsk vaniljsocker
1 äggula

GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna, 25 x 35 cm. Smält chokladen över vattenbad och ställ åt sidan.

2. Vispa äggvitorna till hårt skum och tillsätt 1 ½ msk av sockret. Vispa äggulorna och resten av sockret i en annan bunke. Vispa tills det ljusnar i färgen.

3. Blanda i chokladen i äggulesmeten och rör runt ordentligt. Tillsätt 1/4-del av äggvitan och vänd runt försiktigt. Tillsätt resten och vänd runt lite till. Det är viktigt att inte blanda allt för mycket utan försöka bibehålla luftigheten som äggvitorna ger. Häll ned smeten i formen och bred försiktigt ut den ända ut i hörnen.

4. Grädda mitt i ugnen i 18-20 minuter. Låt svalna i några minuter och stjälp upp på ett nytt bakplåtspapper med strösocker.

5. Vispa smör, florsocker och vaniljsocker krämigt. Tillsätt äggulan och bred på rulltårtan. Rulla ihop tajt och fint. Rullar du från kortsidan får du stora och fina bitar men lite färre. och rullar du från långsidan får du fler min mindre såklart!