Baka och bjud på urgoda, glutenfria brownies gjorda på mixade, kokade kikärtor!

Om jag ska vara ärlig så är jag inget vidare förtjust i kikärtor, jag vet inte riktigt vad jag ska använda dem till. Men nu vet jag – man ska göra glutenfria kikärtsbrownies med dem! Herrejösses så gott! Och om man väljer kokossocker istället för vanligt socker kanske man nästan kan kalla dem hälsosamma?! De är iallafall en smekning för gommen och en ren njutning att äta! Om de smakar som kikärtor? Inte det minsta!

Kikartsbrownies_2
Kikartsbrownies_1

Varför gram? För att spara tid, skära ned på mängden disk och få ett jämnare bakresultat rekommenderar jag verkligen att använda en våg. Jag väger inte allt – små mängder är vanliga hushållsvågar lite för grova för så där använder jag tsk och msk. Har man inte en våg så har jag noterat måttangivelser i dl så att alla kan baka!

30 st bitar, ca 4 x 4 cm

490 g kokta kikärtor, avrunna (ca 3 dl)
2 ägg
30 g kakao (ca 0,75 dl eller 5 msk)
135 g strösocker (ca 1,5 dl)
2 msk mjölk
1 tsk snabbkaffe
2 tsk bakpulver
70 g chokladknappar eller hackad choklad (ca 1 dl)

GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg bakplåtspapper i en form, 25 x 20 cm.

2. Lägg alla ingredienser i en blender och mixa till en smet.

3. Häll i formen, jämna till och grädda mitt i ugnen i 23-25 minuter. Pudra eventuellt med lite florsocker innan servering.

——————————

Om du gillar brownies så varför inte prova browniepaj? Den går lätt att göra glutenfri genom att använda glutenfria kex till botten och ersätta de 75 g vetemjöl med ett glutenfritt alternativ. Klicka på bilden så kommer du till det goda receptet!

Browniepaj_4