Baka en saftig, läcker hallonkaka med en riktigt mumsig kokos- och hallonglasyr.

Det här är en saftig, läcker hallonkaka med en riktigt mumsig kokos- och hallonglasyr.

Hallonsockerkaka3
 
Hallonsockerkaka4

Kaka
2 ägg
184 strösocker (2 dl)
1 tsk vaniljextrakt
156 g vetemjöl (3 dl)
2 tsk bakpulver
50 g smör, smält
1 dl mjölk
15 frysta hallon

Glasyr
4-5 hallon
30 g kokosolja (2 msk)
125 g florsocker (2 dl)

Topping
rostade kokosflakes eller riven kokos

GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och mjöla en springform, ca 21 cm i diameter.

2. Vispa ägg, strösocker och vaniljextrakt pösigt. Blanda samman vetemjöl och bakpulver och blanda i äggsmeten. Tillsätt smör och mjölk. Vänd runt tills klumpfritt. Övermixa inte.

3. Häll smeten i formen, häll i hallon och tryck ned dem en aning.

4. Grädda långt ned i ugnen i ca 35 minuter, eller till en sticka kommer ut torr. Låt svalna.

5. Glasyr: Mosa hallonen och blanda med kokosolja och florsocker. Låt den stå i kylskåp i 10 min – glasyren stelnar en smula. Bred över den kalla kakan. Toppa med kokos.